Minőségirányítási rendszerünk
2020-03-05
Mind

Mérnökgeodéziai tárgyú konferenciák dokumentumai – Tengelic 2004-2011

Mérnökgeodézia és kapcsolódó feladataihoz tartozó gyakorlati tapasztalatokra épülve Tengelicen az Orchidea Hotelben 2004-2011 között továbbképzési és konzultációs céllal az érintett szakemberek találkozását is elősegítve megrendezésre kerültek az Építési geodézia a gyakorlatban című konferenciák.

Az első konferenciát az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. hívta életre 2004-ben az erőmű beruházásának és üzemeltetésének eltelt 30 évét összefoglaló rendezvénnyel, annak védnökségét is biztosítva. A helyszínt az Atomerőmű Tájékoztató és Látogató Központja és Tengelicen az Orchidea Hotel biztosította. A szakmai találkozások és emlékek felelevenítése, a tapasztalatok áttekintése és annak eredményei a szakmai rendezők számára megerősítették a gondolatot, hogy a szakterület számára hasznos lenne a rendezvény visszatérő megszervezése, hiszen az akkor a még várt EU fejlesztések, beruházások erőteljesen megnövelik az igényt a mérnökgeodézia szakterületet képviselő szakemberek felé.

Ez a várt feladatnövekedés azóta valóság lett, egyre több mérnökgeodéziai tevékenységet igénylő beruházás valósult meg.

Az érvényben lévő szakterületi szabályozások és szabványok folyamatos megújítása és korszerűsítése változatlanul szükségessé teszi a tapasztalatok összegzését, elemzését a kapcsolódó szakterületek és szabályozásainak figyelembe vételével együtt. A geometriai rend biztosítása magába foglalja a tervezés, létesítés és a megvalósult állapot felmérésének geodéziai, jellemzően mérnökgeodéziai részfeladatainak összehangolt alkalmazását, amely lényegesen túlmutat a szakterület tevékenységi területén, beleilleszkedve a mérnöki tevékenységek közé, alkalmazva a kor technikai és technológiai lehetőségeit is.

A 2004-2011 között szervezett konferenciák megrendezését 2005-től a Paksi Atomerőmű Zrt. szakmai támogatása mellett a TMMK Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat Szakcsoportja vállalta fel. A megrendezésre került konferenciák előadásait és kiegészítő dokumentumait összegyűjtöttük és az előadók engedélye alapján és a társaság döntése szerint, annak egyik kapcsolódó tevékenysége alapján biztosítjuk az érdeklődő kollégák számára. Tervünk szerint igény esetén geodéziai tervezői konzultációt és szakterületi támogatást is biztosítva.

A mérnökgeodéziai szakmai konferenciák folyamata MMK Geodéziai és Geoinformatikai Tagozata szervezése alapján töretlenül folytatódik BME Általános és Felsőgeodézia Tanszéke támogatásával és helyszínével. http://www.mmk-ggt.hu/